מדוע לבחור ביצור מארז אלקטרוני ב-CNC? מה השיקולים ההנדסיים? ננסה לענות,"בקליפת אגוז"...
הבחירה ביצור בעיבוד שבבי –CNC, צריכה להתמך בשיקולים הנדסיים "חזקים", שהרי מדובר על טכנולוגייה יקרה בהגדרה,אז למה בכל זאת זו הבחירה הנכונה?
א. התחום שאליו משוייך המארז - ישנם תחומים שהדרישות האלקטרומכניות מובילות בהכרח לתכנון ויצור זיווד בעיבוד שבבי,בדרך כלל מאלומינים. התחום הצבאי/ביטחוני, מתאפיין בדרישות כאלה. אז מה הדרישות המקובלות?
ב. חוזק מכאני – בהרבה מקרים מתבקש מוצר שעמיד בתנאי שטח קשים,דוגמה אופינית הינה מכשיר קשר צבאי שנועד לשטח,הו כמובן נועד לעמוד בטילטולים,מכות ועוד "מרעין בישין".
ג. סדרות יצור קטנות שאינן מצדיקות השקעה בכלים. במידה והכמויות גדלות, כמובן שתמיד ניתן לשקול מעבל לטכנולוגיות אחרות. לדוגמה: חלק שיוצר בעיבוד שבבי של AL6061 , תשקל האפשרות ליצור כמותי בהזרקת לחץ של אלומיניום,במקרה כזה כדאי לבחון אלומיניום כגון .AL380
ד. עמידה בדרישות תאימות אלקטרומגנטית – מארז מתכתי מקל על ההתמודדות עם דרישות תאימות (EMI/RFI ).
ה. אטימות לגופים זרים,מים ולחות – בעיבוד שבבי אפשר לקבל "מבנה סגור" בניגוד לעיבוד פח (SHEET METAL), שלרוב ידרוש ריתוכים של קוי התפר. כמובן שבכל מקרה,בין חלקי המארז (לדוגמה בין בסיס למכסה),ידרש ישום של אטם.
ו. שיקולי דיוק- בעיבוד שבבי אפשר להדיע לדיוקים גבוהים מאוד. ישנם תחומים כמו אופטיקה צבאית,שבהגדרה,דורשים דיוק גבוה. גם אם עוברים ליצור סידרתי בהזרקת לחץ,בדרך כלל,ידרש עיבוד שבבי משלים באזורים שמוגדקים "ספסל אופטי" ולעיתים קרובות גם באזורי האטימה בין החלקים. לדוגמה,יתכן שידרש עיבוד משני של תעלת האטם ומישור האטימה,כדי להגיע לטיב פני שטח שיבטיח עמידה בטולרנסים הגאומטרים הנדרשים.
ז. שיקולי פורוזיביות של החומר- לדוגמה במוצרים צבאיים אופטים נדרשת אטימה מוחלטת. חלקים יצוקים יכולים לעיתים לסבול מפורוזיביות (חללים קטנים בפני השטח) שפוגמת באטימות. דרך אגב,הפתרון המקובל הוא תהליך שנקרא אימפרגנצייה.
ח. זמינות – יצור בעיבוד שבבי יכול להתבצע "מהיום למחר". גם חלקים מסובכים ומורכבים ניתן ליצר ללא השקע בכלים או מתקנים,כמובן שחלק מורכס ידרוש יצור במרכז עיבוד בעל 5 צירים ויש לזה כמובן השלחה על עלות יצור החלק.
שורה תחתונה, חשוב כבר בשלב התכנון של המוצר לחשוב על תהליך היצור,לבחון את כל השיקולים ובהתאם להחליט על טכנולוגיית היצור. צוות ההנדסה של רותל הנדסת מוצר ערוך לתת מענה לכך.
댓글